1-banner-covid

Parga

Η ιστορία της Πάργας είναι πλούσια, κυρίως κατά την προεπαναστατική εποχή. Η ίδρυσή της χάνεται στα βάθη της Βυζαντινής εποχής. Το 1337 ο I. Κατακουζηνός την αναφέρει ως οχυρή πόλη. Φαίνεται όμως ότι, για λόγους προστασίας από τους πειρατές, οι κάτοικοι μετοίκησαν από τη θέση της “Παλαιόπαργας” στη σημερινή θέση, όπου σώζεται το φρούριό της. Χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα σε καταπράσινους λόφους και βαθύσκιωτους ελαιώνες, η Πάργα κινούσε πάντα το ενδιαφέρον. Το ημικυκλικό της λιμάνι με το νησάκι της Παναγιάς φιλοξενούσε επί πολλά χρόνια εμπορικά και πολεμικά πλοία. Φημίζεται για το ελαιόλαδο και το κίτρο της, προϊόντα τα οποία και εξήγαγε. Πλέον η Πάργα αναπτύσσεται τουριστικά χάρη στην σπάνια ομορφιά που έχει να επιδείξει. Αυτός ο συνδυασμός από βουνό, θάλασσα και απότομες χαράδρες, καθώς και η εγκάρδια φιλοξενία των ανθρώπων είναι στοιχεία που γοητεύουν επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Αφήνοντας το λιμάνι της Πάργας, εν ττλώ, αντιλαμβάνεται κανείς όλο της το μεγαλείο και την αμφιθεατρική αρχιτεκτονική της, με το κάστοο σκιάζει την αυλαία και το νησάκι με τους γραφικούς κολπίσκους να δημιουργούν το σκηνικό για ένα θέατρο του φανταστικού!

Streets

Scents of gardenias and roses, bougainvilleas circling white τειχάρια under the light of the sun creating the perfect contrast of red and white, under the shade of the sky and the sea Is a few poor words, trying to give a picture of the magic that feels like wandering in the streets of Parga.

The castle of Parga

Τον 15ο αιώνα, μετά από επάλληλες επιδρομές, οι Ενετοί καταφέρνουν να κατακτήσουν την Πάργα. Στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους Τούρκους, χτίζουν το φρούριο. Το 1798 το κατακτούν οι Γάλλοι, οι οποίοι θα αφήσουν το στίγμα τους για 16 χρόνια στην πόλη της Πάργας. Σειρά έχουν το 1814 οι Άγγλοι, οι οποίοι πούλησαν την Πάργα στον Αλή Πασά το 1817, μια πράξη που αποδοκιμάστηκε από όλη την τότε παγκόσμια κοινότητα. Οι εναπομείναντες Παργιανοί, αρνούμενοι να ζήσουν κάτω από τον τουρκικό ζυγό, εγκαταλείπουν την Πάργα παίρνοντας μαζί τους τις στάχτες των προγόνων τους. Το 1923 η Πάργα ελευθερώνεται οριστικά από τον Ελληνικό στρατό. Οι κάτοικοι επιστρέφουν και, ελεύθεροι πλέον, ξεκινούν τον αγώνα της επιβίωσης.

kastro-tis-pargas-4d943a81

Entrance To Fortress

Μία και μόνο πρόσβαση υπήρχε και υπάρχει για το απόρθητο από τους εχθρούς και το χρόνο φρούριο της Πάργας. Γι’ αυτό, ακόμα και με λίγους μόνο φύλακες στους προμαχώνες της εισόδου, οι Παργινοί κατάφερναν κάθε φορά να απωθούν τον εχθρό και να υπερασπίζονται τη γη τους και την ιστορία της.Η πελώρια, σιδερένια πόρτα της εισόδου στέκει αγέρωχη κι επιβλητική. Θυμίζει τις ανεπάλληλες μάχες από την εποχή των πειρατών, των Γάλλων, των Ρώσων, των Άγγλων και των Τούρκων κατακτητών. Ακόμα και σήμερα, η θέα των τεράστιων, προτεταμένων καρφιών της δημιουργεί δέος στον επισκέπτη και προσφέρει μια πρώτη, ανεξίτηλη ανάμνηση από την είσοδο της ιστορίας….

View of the castle of the Swamp

The view of the castle is hogging the eye of the visitor from any angle. Here, from the position of the beach of Valtos, beautifies the sunsets and long walks in the moonlight, which lead the visitor through the picturesque streets of the country with breathtaking views. There, at the top of the castle, meet in perfect harmony of colors, scents, music and people.

Around the Castle

A walk to the castle, you give the impression that you live in another era. Αναβιώνεις the age of knights and fight you with pirates. Wander between the walls and the battlements, and follow religiously the serpentine alleys, exploring every corner, discovering every time a new story....

Museum Of The Olive

The museum houses the production process of olive oil in a motor oil mill and shows the connection between the production of olive oil with the history of Parga, from the years of the Venetians until today. In the gift shop you can taste local olive oil.

en_GBEnglish