1-banner-covid

Παραλίες

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, παραλίες με πολύχρωμα βότσαλα και αμμουδιές μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με πεύκα, ελιές και άλλα θαμνοειδή, σμίγουν αρμονικά για να πλάσουν ένα μικρό παράδεισο στις ακτές του Ιονίου.

Παραλία Κρυονέρι

Η αμμουδιά του Κρυονερίου, είναι η κεντρική αμμουδιά τής Πάργας και βρίσκεται μέσα στην Πάργα και μόλις λίγα μέτρα μακριά απο το κέντρο και την προβλήτα τής Πάργας. Μια μικρή, καθαρή, αμμουδιά με άμμο και βότσαλα. Η αμμουδιά βρίσκεται κάτω απο τον κεντρικό δρόμο της Πάργας , πάνω στον οποίο υπάρχουν τα μαγαζιά τής Πάργας καθώς και τα εστιατορια, ταβέρνες, καφετερίες, μπαρ, μαγαζάκια με αναμνηστικά καθώς και άλλα είδους μαγαζιά. Αυτό που βλέπει κάποιος απο την αμμουδιά του Κρυονερίου, είναι το πανέμορφο και γραφικό νησάκι τής Πανάγιας, λίγα μόλις μέτρα μακριά απο την αμμουδιά, που κάποιος μπορεί να το επισκεφτεί ακόμη και κολυμπώντας.

Παραλία Πίσω Κρυονέρι

Μικρός κόλπος με βότσαλα στην παραλία, απότομα βράχια και ιδανικές γωνίες για ψάρεμα και ήρεμες στιγμές. Η γραφικότητα μιας τέτοιας παραλίας είναι ένα σπάνιο θέαμα που προκαλεί τον επισκέπτη να εξερευνήσει όλες τις μικρές εσοχές και τα βράχια, ξυπνώντας το αρχέγονο αίσθημα της επιβίωσης.

Βάλτος

Η παραλία του Βάλτου αποτελεί έκπληξη για τον επισκέπτη της Πάργας,κατάλληλη για όλους, οικογένειες, ζευγάρια, μεμονωμένους κλπ. Μέσα από τα δρομάκια ξεπροβάλλει ξαφνικά ένας τεράστιος ημικυκλικός κόλπος με λεπτή χρυσή άμμο και θέα το απέραντο γαλάζιο. Είναι δίπλα από την Πάργα μπορείτε να πάτε με καραβάκι, το συνιστούμε, με τα πόδια ή με αυτοκίνητο. Θαλάσσια σπόρ, ηλιοθεραπεία, παιχνίδια στην παραλία και δροσιστικά ποτά θα σας χαρίσουν ξέγνοιαστες στιγμές και θα σας απαλλάξουν από το άγχος της καθημερινότητας. Συνιστούμε την πρωινή βόλτα ή το σούρουπο.

 

Λίχνος

Πριν την Πάργα, όμορφη παραλία με θαλάσσια σπόρ και όλα τα καλά του πολιτισμού, καφέ, εστιατόρια κτλ, πρόσβαση με καραβάκι και αυτοκίνητο, υπέροχα νερά και φυσικά άμμο στο μεγαλύτερο μέρος, κατάλληλη για όλους.

Άγιος Σώστης

1κμ νότια απο το Σαρακίνικο, ερημική. Δεν υπάρχουν εστιατόρια, καφέ, θαλάσσια σπορ, πόσιμο νερό κτλ θα γνωρίσετε αυτό που λέμε παρθένα φύση. Αν είστε κάτοχος τζιπ και σας αρέσει να οδηγείται, σε στενούς και ανώμαλους χωματόδρομούς πάρτε τον χάρτη, την πυξίδα, πηγαίνετε στην Ανθούσα μπείτε στο χωρίο και καλή τύχη. Όπου δείτε κανέναν άνθρωπο, ζώο, κατσίκα, γάιδαρο και γενικά ζωντανό ρωτήστε γιατί αλλιώς χαθήκατε!!! Αν πάλι θέλετε να το παίξετε Indiana Jones πάρτε to τζίπ και συνεχίστε νότια μετά το Σαρακίνικο. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε «μαρζιές» που λένε και οι ντόπιοι πάρτε το καραβάκι από την προβλήτα και σε 20λ θα είστε εκεί. Πέρα από την πλάκα είναι όμορφη παραλία, αξίζει να πάτε κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Σαρακίνικο

12χλμ από την Πάργα μετά το χωριό Αγιά, μπορείτε να πάτε και με καραβάκι από την Προβλήτα της Πάργας. Ενώ υπάρχει και διαδρομή από την Ανθούσα αλλά είναι δύσκολη κατάλληλη για όσους λατρεύουν την οδήγηση σε χωματόδρομο, δεν την συνιστούμε παρά μόνο, στους εραστές της λακκούβας και των τζιπ, υπέροχο το ηλιοβασίλεμα, κατάλληλη για όλους οικογένειες, ζευγάρια κτλ. Τα νερά είναι κανονικά ενώ μικρό τμήμα της παραλίας καλύπτεται από βότσαλα για χώρο στάθμευσης μην νιάζεστε θα βρείτε άνετα, ενώ αξίζει να σταματήσετε στην πηγή στο «Μπάμουλο». Υπάρχουν εστιατόρια και καφέ, με σχετικά καλό φαγητό.

Άγιος Γιαννάκης

6χλμ πρίν την Πάργα, όμορφη παραλία με θαλάσσια σπόρ, απο τις καθαρότερες στην περιοχή, κατάλληλη για όλους..

elGreek